Route ID: 771098

Meisje Van Yde 24-07-2018

ADVERTISEMENT

Local Weather

Get a weather forecast for:

Shop for Motorcycling Products

More nearby motorcycle rides

  Looking for more ideas for new routes?
  Route mapped by  Johannes Rinzema Photo
  6 months ago

  Starts near Appelscha, NLSEARCH NEARBY
  15 views
  Rate this route
  (0)
  KEY ROUTE DATA
  95.509 miles
  DISTANCE
   
  2395 ft | 2378 ft
  ASCENT / DESCENT
   
  Road
  TERRAIN
   
   
  CALORIESCONFIGURE
  X
  CALORIE CALCULATOR
  Meisje Van Yde 24-07-2018
  kg  
  lb  
  st lb  
   
  Find out how we calculate Calories
  CALCULATE CALORIES

  About the Calorie Calculator

  Our Calorie Calculator estimates how many Calories you will burn using Metabolic Equivalent (MET) values from Compendium of Physical Activities. The Compendium idenitifes the relative energy cost of undertaking various activities compared with doing nothing. We then combine this with your weight and the estimated duration of the activity, taking into account the length of the route and the hills involved, to estimate the total Calories burned.

  When selecting an Activity setting, select the speed you would normally travel at on flat ground.

  Please remember, the estimated number of Calories is just a guide and the actual number of Calories burned may vary depending on other factors such as weather and terrain.

  DOWNLOADPRINTSHARE/EMBEDTIMER/ETAEDIT IN ROUTE PLANNER

  This route can be downloaded in the following formats (click to download):

  • GPX
  • KML
  • TCX
  • FIT
  • JPG
  • GIF
  • PNG
  • PDF
  Select HILLS from the menu above the map to display a profile linked to the map

  About

  Start Appelscha 8426 SJ Terwisscha 6A (145 km)

  Een mooie rit over 154 km rit gaat voor het grootste gedeelte door Drenthe met als thema het meisje van Yde om een bezoek te brengen aan het monument van haar waar ze is vermoord. Een heel indrukwekkend monument. Via internet informatie gezocht over het meisje van Yde. Na bijna tweeduizend jaar in het Drentse veen te hebben gelegen,werd in mei 1897 het lijk van het Meisje van Yde gevonden. Ze is een van de bekendste veenlijken uit het Nederlandse geschiedenis,ook vanwege halverwege de jaren negentig gemaakte reconstructie van het gezicht van het meisje. De twee arbeiders die het meisje in 1897 ontdekten, namen snel benen. Dat was ook wel zo slim, want de mannen waren illegaal turf aan het steken. Volgens sommige verhalen meenden de mannen dat ze op het lijk van een aap of duivel waren gestuit. Het nieuws over het veenlijk verspreidde zich echter snel. De burgemeester van het nabijgelegen Vries, bracht het Provinciaal Museum in Assen op de hoogte. Over de menselijke resten schreef hij onder meer: “…de huid is blauwachtig, het hoofd nog vrijwel in zijn geheel, alleen de rechterwang is geblesseerd … de mond open, waardoor de tanden zichtbaar zijn. Lang rosachtig haar aan de linkerkant van den schedel; rechts lijkt het hoofd wel gladgeschoren … Hals, schouders, bovenlichaam (alleen huid en beenderen natuurlijk) sluiten nog goed in elkaar; ook de armen zijn nog gedeeltelijk aanwezig. …Voorts … een voet, waarvan de nagels nog op de teenen aanwezig zijn; een hand, alle vingers compleet, de duim nog voorzien van nagel. Mede zijn nog opgevischt: een heupbeen, kniebeen en andere beenderen … De voet en hand zijn betrekkelijk klein en ook de beenderen niet grof, zoo dat ik hier haast aan eene vrouw zou moeten denken. Nevens de overblijfselen is gevonden:

  Comments (0)

  Please Sign In to leave a comment. Not registered? Register for free.

  Your comment has been flagged for review due to possible spam.
  • Leave a Comment...
  Load more

  Search for Accommodation

  Do you need somewhere to stay near Appelscha? Search over 1 million hotels, B&B's and other accomodation on Booking.com.
  Booking.com