Bugs and Problems Forum

Difficulty Plotting RoutesFORUMS HOME SEARCH FORUMS

Total posts in this topic: 11
Showing newest posts first - Show oldest first
Sign in to post to this topicSIGN IN

    Page: 
    • 1
    • 2
  • Photo
    plotaroute admin   Monday 22 Oct 2018 08:31:20

    Hi Roger - yes, you just need to turn off the Auto-Plot switch at the top of the map.

    John

  • Photo
    Roger Creed Saturday 20 Oct 2018 09:18:26

    when I know there is a perfectly good path and it shows on satalite but not on paths or cycle maps the plotter will not that route to be taken!

    Is there any way to diable the auto plot and plot the route myself with markers?

     

  • Photo
    Topic
    Creator
    Nicola Murphy   Sunday 24 Jun 2018 16:09:09

    Hi John, it seems to be working now but I was struggling for a few weeks. Thanks for replying :-)

     

  • Photo
    plotaroute admin   Monday 04 Jun 2018 09:40:03

    Hi Hugh,

    There shouldn't be any problems with auto-plotting on roads - can you give me an example please? 

    For auto-plotting on tracks we use different routing services depending on the map type, so I would suggest trying an alternative map type if you find you're not able to auto-plot where you need to.  If you're using one of the non-Google maps, the auto-plot routing for these depends on OpenStreetMap data and very occasionally the path doesn't have the correct designation (e.g. it may not be marked as suitable for cycling) on the OpenStreetMap database, so changing the auto-plot setting can sometimes help, otherwise you would need to temporarily turn off the auto-plot switch.  You can also update the OpenStreetMap data yourself if you wish, as these are community based open source maps. 

    John

  • Photo
    HUGH BUTCHER   Sunday 03 Jun 2018 02:30:05

    using desktop system i am unable to plot a route in certain parts of Wellington NZ. Some tracks and roads are OK. Others will not work. I am signed in.

  • Photo
    plotaroute admin   Saturday 02 Jun 2018 06:53:20

    Hi Marcin - I think we found and fixed the bug.

    John

  • Photo
    Marcin Sobczak Friday 01 Jun 2018 21:44:28

    I was ploting routes in Gdansk (Poland). The problem disappeared after a few days and now I can plot a route on foot.

  • Photo
    plotaroute admin   Friday 25 May 2018 13:44:14

    Hi Marcin, can you let me know the location where you are plotting routes please and I'll check it out here.  Also, can you let me know if you have signed in to your account before plotting the route?  We are currenlty trialling a new routing provider for anyone that isn't signed in, so if you have an account I recommend you sign in.

    John

  • Photo
    Marcin Sobczak Friday 25 May 2018 08:10:14

    I have similar situation. For at least one week I can't plot a route, if I choose "On foot" option. I have checked it on different browsers (Chrome, Opera, Firefox) and it's the same on each of them. I can plote a rout using "Off", "By road" and "By bike" options, but after choosing "On foot" I can't even start ploting a route.

  • Photo
    plotaroute admin   Monday 14 May 2018 11:35:38

    Hi Nicola - everythings seems to be working OK here.  Can you tell me the steps to recreate the problem please?  And are you using the desktop site or the mobile site?

    John 

Page: 
  • 1
  • 2